Crema catalana

Crema catalanaan saadaan uunissa kaunis väri.

Ainekset

4 dl
kuohukermaa
1 kpl
vaniljatanko
1
appelsiinin mehu ja kuori raastettuna
1 dl
maitoa
4-5 kpl
keltuaista
50-100 g
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta kerma, halkaistu vaniljatanko ja appelsiinin mehu sekä kuori. Sekoita maito, keltuaiset ja sokeri. Kaada päälle kuuma kerma koko ajan sekoittaen. Siivilöi seos ja kaada mataliin annosvuokiin. Kypsennä 90 asteisessa uunissa 20- 30 minuuttia tai kunnes massa on hyytynyt.
  2. Jäähdytä vanukkaat ja ripottele niiden päälle tummaa kidesokeria. Gratinoi crema catalanat uunissa grillivastuksen alla niin, että sokeri sulaa ja saa kauniin värin.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää