Punainen simpukkapasta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Punainen simpukkapasta

Punainen simpukkapasta saa makua itse tehdystä pestosta.

27.2.2003 14:34

Ainekset

  • 2-3 rkl

    etikkapunajuuren lientä

  • 1 kg

    tuoreita sinisimpukoita

  • 0,7 l

    kuivaa valkoviiniä

  • 1

    pieni porkkana

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • ripaus suolaa

  • <b>Pestokastike:</b>

  • 3 dl

    tuoreita basilikan lehtiä

  • 3 dl

    parmesanjuustoraastetta

  • 2 dl

    oliiviöljyä

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • ripaus karkeaa suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Valmista pasta Ruokalan sivuilta löytyvän ohjeen mukaan. Lisää taikinaan punajuuriliemi.

  2. Pese simpukan panssarit valuvan kylmän veden alla. Poista simpukoista ns. parta. Kuullota juurekset ja valkosipulit oliiviöljyssä laakeassa kattilassa. Lisää valkoviini sekä mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta simpukat kiehuvaan liemeen ja keitä kannen alla n. 7 min. välillä käännellen. Siivilöi simpukat liemestä ja mausta liemi haluamasi makuiseksi (esim. curry, gorgonzolajuusto, tuoreet yrtit, kermaa ym.). Pakasta liemi muuhun käyttöön tulevaisuudessa.

  3. Sekoita basilikanlehdet ja karkea suola tehosekoittimessa aivan tasaiseksi. Lisää parmesanraaste, murskatut valkosipulinkynnet, mustapippuri ja sekoita. Lisää öljy joukkoon juoksevana nauhana ja anna pyöriä tasaisen vihreäksi. Voit halutessasi lisätä pinjansiemeniä basilikan hienonnusvaiheessa.

  4. Keitä pastaa 1-2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Pyöräytä jo kattilassa hieman pestoa sekaan. Sekoita simpukat joukkoon. Annostele lautasille, koristele vielä pestolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit