Pekoniin kääritty anjovislohi ja kermainen linssi-kaprishöystö

Pekoniin kääritty anjovislohi ja kermainen linssi-kaprishöystö toimivat sekä arki- että juhlaruokana.

Ainekset

500 g
lohta
100 g
pekoniviipaleita
100 g
anjovisfileitä
150 g
mozzarellajuustoa
mustapippuria
Höystö:
1 dl
linssejä
2 dl
kermaa
1 dl
kaprista
1 dl
vesikrassia tai muuta mietoa yrttiä
1 tl
kuivattua oreganoa
1 dl
smetanaa
1 rkl
dijon-sinappia
cayennepippuria
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa lohi neljäksi palaksi ja mausta mustapippurilla. Laita anjovisfileet ja leikatut juustoviipaleet lohen kummallekin puolelle ja kääri pekoniin. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Nosta lohirullat linssi-kaprishöystön päälle.
  2. Höystö:
    Keitä linssejä vedessä n. 20 minuuttia. Huuhdo ne kylmässä vedessä. Lämmitä kerma, lisää joukkoon linssit, kaprikset sekä sinappi ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon vesikrassit, oregano sekä smetanaa ja mausta pippureilla.

Kommentit

    Näytä lisää