Reseptit

Merilohta suolataikinassa

Mehevä lohi viimeistellään tillipestolla.

Ainekset

600 g
ruodotonta ja nahatonta merilohta
mustapippuria
Tillipesto:
½ dl
oliiviöljyä
½ dl
parmesanjuustoa
silputtua tilliä
Suolataikina:
200 g
karkeaa merisuolaa
330 g
vehnäjauhoja
vajaa 1 dl
vettä
½ rkl
timjamia

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa lohifilee neljään osaan ja mausta mustapippurilla. Sekoita tilli, parmesanjuusto ja öljy tehosekoittimessa tasaisen vihreäksi tillipestoksi. Sivele lohipalat tillipestolla.
  2. Sekoita suola, vehnäjauhot ja rosmariini. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina neljään osaan ja leivo niistä pyöreät leivät. Leikkaa kukin leipä veitsellä sivusta auki ja nosta lohipala keskelle. Peitä lohipalat tiiviisti taikinakannella ja tee päälle vielä kevyet viillot.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia tai käytä mittaria. Lämpötilan ollessa noin 45 astetta lohi on herkullisimmillaan. Poista leivästä veitsellä kansi ja nosta lohet lautaselle tillipestossa pyöriteltyjen keitettyjen perunoiden päälle.

Kommentit

    Näytä lisää