Reseptit

Punajuuricarpaccio ja prässättyä vasikanrintaa

Punajuuricarpaccio ja vasikanrintaviipaleet sopivat hyvin yhteen.

Ainekset

500 g
vasikan lapaa
2
porkkanaa
pala selleriä
1
sipuli
laakerinlehti
kokonaisia pippureita
suolaa
6-8
pientä punajuurta
vesikrassia
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Huuhdo liha hyvin kylmässä, valuvassa vedessä. Laita kylmään veteen kattilaan ja kuumenna. Kun liemi alkaa kiehua, kuori vaahto huolellisesti. Lisää kuutioidut porkkanat, selleri ja halkaistu sipuli. Lisää laakerinlehti ja pippurit. Keitä n. 2 tuntia miedolla lämmöllä, kunnes liha on täysin kypsää ja mureaa.
  2. Siivilöi liemi ja poista jänteet ja kalvot lihasta. Nosta lihapalat kelmulla vuorattuun pitkänmalliseen vuokaan ja suolaa. Peitä kelmulla ja laita voimakas paino päälle. Anna olla kylmässä yön yli.

  3. Kuori keitetyt punajuuret ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Nosta punajuuriviipaleet öljyllä sivellylle lautaselle vieri viereen. Kumoa liha vuoasta ja poista kelmu. Leikkaa ohuita viipaleita punajuurien päälle. Lisää runsaasti vesikrassia. Pirskottele oliiviöljyä päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit

    Näytä lisää