Focaccia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Focaccia

Focaccia maustetaan basilikalla ja timjamilla.

28.2.2003 11:10

Ainekset

  • 6 dl

    vettä

  • 50 g

    hiivaa

  • 1 rkl

    suolaa

  • 0,5 dl

    oliiviöljyä

  • 10 dl

    vehnäjauhoja

  • 5 dl

    durumvehnäjauhoja

  • 1 dl

    oliiviöljyä

  • kuivattua basilikaa ja timjamia

  • oliiveja

  • karkeaa suolaa

Valmistusohjeet

  1. Liota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää kaikki jauhot kerralla ja vaivaa yleiskoneella 5 minuuttia. Lisää 0,5 desilitraa oliiviöljyä. Vaivaa taikinaa vielä 4 minuuttia. Sivele uunipannu oliiviöljyllä ja painele taikina tasaiseksi levyksi pannulle.

  2. Kohota 20 minuuttia ja painele taikinaan oliiveja tasaisin välimatkoin. Ripottele pinnalle vielä yrtit sekä suolaa. Voitele leipä oliiviöljyllä. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit