Focaccia

Focaccia maustetaan basilikalla ja timjamilla.

Ainekset

6 dl
vettä
50 g
hiivaa
1 rkl
suolaa
0,5 dl
oliiviöljyä
10 dl
vehnäjauhoja
5 dl
durumvehnäjauhoja
1 dl
oliiviöljyä
kuivattua basilikaa ja timjamia
oliiveja
karkeaa suolaa

Valmistusohjeet

  1. Liota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää kaikki jauhot kerralla ja vaivaa yleiskoneella 5 minuuttia. Lisää 0,5 desilitraa oliiviöljyä. Vaivaa taikinaa vielä 4 minuuttia. Sivele uunipannu oliiviöljyllä ja painele taikina tasaiseksi levyksi pannulle.
  2. Kohota 20 minuuttia ja painele taikinaan oliiveja tasaisin välimatkoin. Ripottele pinnalle vielä yrtit sekä suolaa. Voitele leipä oliiviöljyllä. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää