Rievä

Rievä on ohrasta valmistettu hiivaleipä.

Ainekset

0,5 l
vettä
2 tl
suolaa
30 g
hiivaa
4 dl
hiivaleipäjauhoja
3 dl
ohrajauhoja
5 dl
vehnäjauhoja

Valmistusohjeet

  1. Sekoita jauhot keskenään. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola. Lisää jauho seosta sen verran, että voit siirtää taikinan jauhotetulle pöydälle ja jatkaa alustamista pöydällä. Kun taikina on sileä ja irtoaa käsistä, jauhota sen pinta ja kohota n. 30 minuuttia.
  2. Vaivaa ilma taikinasta ja leivo rieväksi sekä kohota vielä 15 minuuttia. Paista 225 asteessa n. 30 minuuttia.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää