Chateaubriand, etanoita ja persiljavoita - Reseptit - Ilta-Sanomat

Chateaubriand, etanoita ja persiljavoita

Tarjoa sisäfilepihvien kanssa persiljavoita ja itse tehtyjä ranskalaisia.

28.2.2003 12:31

Ainekset

  • 700-800 g

    naudan sisäfileetä

  • 12-15

    etanaa

  • 10

    valkosipulin kynttä

  • mustapippuria

  • suolaa

  • 100 g

    voita

  • 2 dl

    silputtua persiljaa

  • <b>Valkosipuli-ranskanperunat:</b>

  • 10

    uuniperunaa (esim.rosamunda)

  • rypsiöljyä

  • 4-6

    valkosipulinkynttä

  • suolaa

  • mustapippuri

Valmistusohjeet

  1. Poista lihasta kalvot ja jänteet. Leikkaa filee pihveiksi ja nuiji ne tarvittaessa kevyesti. Ruskista pihvit kevyesti molemmilta puolilta etanoiden ja valkosipulin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pihvit uunivuokaan ja niiden päälle etanat sekä valkosipulit.

  2. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia mediumiksi. Sekoita persilja ja notkea voi tasaisen vihreäksi. Lisää persiljavoita kuumien pihvien päälle. Tarjoile valkosipuli-ranskanperunoiden kanssa.

  3. Valkosipuli-ranskanperunat: Kuori ja leikkaa perunat tangoiksi. Friteeraa perunat rapeiksi öljyssä. Pyörittele raastetussa valkosipulissa. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit