Marenkileivos

Marenkileivos täytetään kermavaahdolla ja banaanilla.

Ainekset

Marenki:
3
valkuaista
2 dl
sokeria
Täyte:
2 dl
kuohukermaa
2
banaania
puolikkaan vaniljatangon sisus
1 rkl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Sekoita valkuaiset ja sokeri pyöreäpohjaisessa kulhossa. Nosta kulho kiehuvan vesikattilan päälle ja vatkaa koko ajan voimakkaasti. Vaahto on valmis, kun se on kirkkaan valkoista, kiinteää ja pysyy muodossaan. Pursota haluamasi mallisia ja kokoisia vannikkeita leivinpaperin päälle.

  2. Paista 100-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia. Marengit ovat valmiita, kun ne tuntuvat kevyiltä ja kuivilta. Muista tarkkailla uunin lämpöä, marenkeihin ei saa tulla väriä.
  3. Sekoita kerma, sokeri sekä vanilja ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kuori banaanit ja leikkaa viipaleiksi. Nosta banaaninviipaleita marenkivannikkaiden päälle, lisää vaniljakermaa ja tee toiset kerrokset samalla tavalla ja nosta marengit hatuksi.

Kommentit

    Näytä lisää