Pekoni-juustopiiras - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pekoni-juustopiiras

Pekoni-juustopiiras on helppotekoinen ja täyttävä iltapala.

3.3.2003 16:01

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 5 dl

    vehnäjauhoja

  • 125 g

    huoneenlämpöistä voita

  • 2 rkl

    vettä

  • suolaa

  • <b>Täyte:</b>

  • 100-150 g

    pekonia

  • 250 g

    emmentaljuustoa

  • 1 kpl

    kananmuna

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • 2 dl

    kermaviiliä

  • valkopippuria myllystä

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kaada vehnäjauhot kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen voi ja hakkaa voi jauhoihin puuhaarukalla. Tee sormenpäillä seoksesta taikina, lisää viimeiseksi vesi, sekoita ja laita hetkeksi viileään lepäämään. Kauli taikina 24 cm halkaisija pyöreäksi ja laita voideltuun, irtopohjaiseen vuokaan.

  2. <b>Täyte:</b> Leikkaa pekonit ohuiksi suikaleiksi ja paista kevyesti pannulla. Heitä paistinrasva pois. Raasta juusto ja sekoita se pekonin kanssa. Levitä seos tasaisesti pohjataikinan päälle. Sekoita muna, kerma ja kermaviili ja mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Kaada seos vuokaan juuston päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia eli kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoa lämpimänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit