Jambalaya

Tulinen jambalaya valmistetaan kanasta, vihanneksista ja katkaravuista.

4.3.2003 14:16

Ainekset

  • 400 g

    broilerin rintafileitä

  • 200 g

    mausteista makkaraa (esim. chorizomakkaraa)

  • 5 kpl

    sellerin vartta

  • 2 kpl

    paprikaa (eri värisiä)

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 3-4 kpl

    sipulia

  • 2 kpl

    valkosipulinkynttä

  • 2 tl

    chilimausteseosta

  • 1/2 tl

    jauhettua inkivääriä

  • 300 g

    pitkäjyväistä riisiä

  • 8-9 dl

    kanalientä

  • 200 g

    kuorittuja katkarapuja

  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Paloittele kanafileet ja makkarat. Leikkaa selleri ja paprikat ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy kasarissa ja ruskista kanat kauniin ruskeiksi. Nosta kanat pois kasarista.

  2. Kuullota sellerit ja paprikat pehmeiksi öljyssä paistinpannussa. Nosta ne pois pannusta, lisää hieman öljyä ja kuullota myös paloitellut sipulit ja hienonnettu valkosipuli. Sekoita sipulien joukkoon chilimauste sekä inkivääri. Hauduta noin 1 minuutti.

  3. Lisää joukkoon riisi ja anna sen muuttua läpikuultavaksi. Kaada joukkoon liemi, lisää kanat ja kiehauta seos. Peitä pannu kannella ja anna seoksen kiehua hiljalleen silloin tällöin sekoittaen n. 15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää ja liemi on imeytynyt siihen.

  4. Sekoita makkarat, paprikat, selleri sekä kuoritut katkaravut varovasti muiden aineiden joukkoon. Lisää tarvittaessa vettä, jos pata on liian kuivaa. Kääntele ruokaa isolla kauhalla ja lämmitä se miedolla lämmöllä kuumaksi. Tarkista maku ja koristele kokonaisilla katkaravuilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit