Jambalaya

Tulinen jambalaya valmistetaan kanasta, vihanneksista ja katkaravuista.

Ainekset

400 g
broilerin rintafileitä
200 g
mausteista makkaraa (esim. chorizomakkaraa)
5 kpl
sellerin vartta
2 kpl
paprikaa (eri värisiä)
2 rkl
oliiviöljyä
3-4 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 tl
chilimausteseosta
1/2 tl
jauhettua inkivääriä
300 g
pitkäjyväistä riisiä
8-9 dl
kanalientä
200 g
kuorittuja katkarapuja
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Paloittele kanafileet ja makkarat. Leikkaa selleri ja paprikat ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy kasarissa ja ruskista kanat kauniin ruskeiksi. Nosta kanat pois kasarista.
  2. Kuullota sellerit ja paprikat pehmeiksi öljyssä paistinpannussa. Nosta ne pois pannusta, lisää hieman öljyä ja kuullota myös paloitellut sipulit ja hienonnettu valkosipuli. Sekoita sipulien joukkoon chilimauste sekä inkivääri. Hauduta noin 1 minuutti.
  3. Lisää joukkoon riisi ja anna sen muuttua läpikuultavaksi. Kaada joukkoon liemi, lisää kanat ja kiehauta seos. Peitä pannu kannella ja anna seoksen kiehua hiljalleen silloin tällöin sekoittaen n. 15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää ja liemi on imeytynyt siihen.
  4. Sekoita makkarat, paprikat, selleri sekä kuoritut katkaravut varovasti muiden aineiden joukkoon. Lisää tarvittaessa vettä, jos pata on liian kuivaa. Kääntele ruokaa isolla kauhalla ja lämmitä se miedolla lämmöllä kuumaksi. Tarkista maku ja koristele kokonaisilla katkaravuilla.

Kommentit

    Näytä lisää