Laskiaispullat

Laskiaispulla on keskitalven paras herkku!

4.3.2003 14:48

Ainekset

  • 100-150 g

    margariinia tai voita

  • 5 dl

    maitoa

  • 50 g

    hiivaa

  • 1/2 tl

    suolaa

  • 1 1/2 dl

    sokeria

  • n. 1 1/2 l

    vehnäjauhoja

  • 2 tl

    hienonnettua kardemummaa

  • 1 kpl

    kananmuna voiteluun

  • raesokeria

  • <b>Hillotäyte:</b>

  • mansikkahilloa

  • kermavaahtoa

  • <b>Mantelimassatäyte:</b>

  • mantelimassaa

  • kermavaahtoa

Valmistusohjeet

  1. Sulata rasva, lisää maito ja jäähdytä seos kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva ja liuota se pieneen määrään nestettä. Lisää loppu neste, sokeri, suola, kardemumma ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho ja kohota taikinaa 30-40 minuuttia, kunnes taikina on kuohkeaa.

  2. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa sitä. Lisää tarvittaessa vähän vielä jauhoja. Taikina on valmista, kun se ei enää takerru pöydän pintaan. Pyörittele taikinasta isoja pullia ja nosta ne leivinpaperille pellille.

  3. Kohota 15-20 minuuttia ja voitele kevyesti vatkatulla kananmunalla. Ripota pullien pinnalle raesokeria. Paista pullia 250 asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia. Anna pullien jäähtyä liinan alla ennen täyttämistä.

  4. Hillotäyte: Halkaise pulla, koverra pullan sisustaa vähän pois, jotta saat täytteelle hyvin tilaa. Laita pullan sisään mansikkahilloa ja ympärille kermavaahtoa runsaasti. Nosta kansi päälle.

  5. Mantelimassatäyte: Halkaise pulla, koverra pullan sisustaa vähän pois, jotta saat täytteelle hyvin tilaa. Laita kuoppaan mantelimassaa ja ympärille kermavaahtoa runsaasti. Nosta kansi päälle. Hyvää Laskiaista!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit