Sauce mornay -juustokastike

Tämä juustokastike sopii esimerkiksi lasagneen.

Ainekset

40 g
voita
40 g
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
50 g
emmental-juustoraastetta
1 kpl
munankeltuainen
valkopippuria myllystä
raastettua muskottipähkinää
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Laita toiseen kattilaan voi ja anna sulaa. Lisää sulaan voihin jauhot ja anna kiehua hetken - Huom! ei ruskisteta.
  2. Kaada joukkoon kuumaa maitoa ja sekoita koko ajan voimakkaasti, ettei kastikkeeseen jää kokkareita. Anna kiehua miedolla lämmöllä kypsäksi, n. 15 min.
  3. Lisää kypsään kastikkeeseen munankeltuainen. Anna kypsyä 3-4 minuuttia ja sekoita kokoa ajan. Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut kastikkeeseen. Kaada tarjoiluastiaan ja raasta hieman muskottipähkinää koristeeksi ja makua antamaan.

  4. Sopii kuorrutuskastikkeeksi ja esim. lasagneen. Vaihtelemalla erilaisia juustoja, saat kastikkeeseen variaatiota.

Kommentit

    Näytä lisää