Valkosipulikeitto

Valkosipulikeitto hurmaa maullaan!

Ainekset

3 kpl
kokonaista valkosipulia
1 kpl
palsternakka
1/4
juuriselleriä
1-2 kpl
jauhoista perunaa
1 kpl
keltasipuli
4-6 dl
kasvis- tai kanalientä
3-4 kpl
laakerinlehteä
6-8 kpl
valkopippuria
suolaa
lehtipersiljaa
1-2 dl
kermaa
3-4 rkl
voita

Valmistusohjeet

  1. Paahda valkosipulit kypsiksi uunissa 175 asteessa. Pilko vihannekset ja kuullota niitä oliiviöljyssä 10-12 minuuttia. Lisää kanaliemi, mausteet ja pehmeät valkosipulinkynnet.
  2. Keitä hiljalleen 35-45 minuuttia. Soseuta keitto ja siivilöi. Lisää kerma, kiehauta ja tarkista maku. Lisää viimeisenä voi.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää