Hedelmäterriini ja appelsiinivaahtoa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Hedelmäterriini ja appelsiinivaahtoa

Hedelmäterriini tarjoillaan appelsiinivaahdon kera.

7.3.2003 13:10

Ainekset

  • 8 kpl

    appelsiinia

  • 8 kpl

    veriappelsiinia

  • 1 kpl

    banaani

  • 2 dl

    tuoreita tai pakastemarjoja

  • 3 kpl

    liivatelehteä liotettuna

  • 1 dl

    sokeria

  • <b>Appelsiinivaahto:</b>

  • 1

    appelsiinin raastettu kuori ja mehu

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • 1 dl

    ranskankermaa

  • 2 rkl

    sokeria

Valmistusohjeet

  1. Fileoi appelsiinit eli irrota hedelmäliha kalvoista. Purista kalvoista kaikki mehut talteen. Lämmitä mehua hieman ja sulata siihen liotetut liivatteet sekä sokeri. Lisää nestemäärää kirkkaalla hedelmä mehulla, jos tuntuu ettei lientä ole riittävästi.

  2. Viipaloi banaani ja valuta marjat siivilässä. Lado hedelmät ja marjat kerroksittain terriinivuokaan ja kaada liemi päälle. Hyydytä terriiniä pakkasessa n. 12 tuntia.

  3. Appelsiinivaahto: Vatkaa kerma ja ranskankerma vaahdoksi ja mausta se appelsiinimehulla, raastetulla kuorella ja sokerilla. Tarjoile terriinin lisänä. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit