Hedelmäterriini ja appelsiinivaahtoa

Hedelmäterriini tarjoillaan appelsiinivaahdon kera.

Ainekset

8 kpl
appelsiinia
8 kpl
veriappelsiinia
1 kpl
banaani
2 dl
tuoreita tai pakastemarjoja
3 kpl
liivatelehteä liotettuna
1 dl
sokeria
Appelsiinivaahto:
1
appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1 dl
kuohukermaa
1 dl
ranskankermaa
2 rkl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Fileoi appelsiinit eli irrota hedelmäliha kalvoista. Purista kalvoista kaikki mehut talteen. Lämmitä mehua hieman ja sulata siihen liotetut liivatteet sekä sokeri. Lisää nestemäärää kirkkaalla hedelmä mehulla, jos tuntuu ettei lientä ole riittävästi.
  2. Viipaloi banaani ja valuta marjat siivilässä. Lado hedelmät ja marjat kerroksittain terriinivuokaan ja kaada liemi päälle. Hyydytä terriiniä pakkasessa n. 12 tuntia.
  3. Appelsiinivaahto:
    Vatkaa kerma ja ranskankerma vaahdoksi ja mausta se appelsiinimehulla, raastetulla kuorella ja sokerilla. Tarjoile terriinin lisänä.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää