Gulassi

Gulassi on unkarilainen lihapata.

10.3.2003 9:07

Ainekset

  • 2 rkl

    öljyä

  • 500 g

    naudan suikalepaistia

  • 3

    sipulia

  • 5

    valkosipulin kynttä

  • 2

    porkkanaa

  • 1/4

    juuriselleriä

  • 1 prk

    tomaattipyreetä

  • 2

    laakerinlehteä

  • mustapippuria

  • 2 tl

    paprikajauhetta

  • oreganoa, timjamia

  • 8-10 dl

    liha- tai kasvislientä

  • 5

    kiinteämaltoista perunaa

  • 4

    eri väristä paprikaa

  • 6

    luumutomaattia

  • pieni pala chilipaprikaa

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit sekä chili ja kuutioi porkkanat sekä selleri. Lohko tomaatit. Ruskista lihat voissa kattilassa ja siirrä ne vielä hetkeksi sivuun.

  2. Lisää kattilaan hieman öljyä ja kuullota siinä sipulit, porkkanat, selleri sekä chili. Lisää sitten joukkoon lihat. Pyöräytä aineksia pari kertaa ja lisää tomaatit ja tomaattipyree. Pyöräytä aineksia taas pari kertaa ja lisää kaikki mausteet sekä noin puolet nesteestä. Anna padan kiehua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.

  3. Lisää loput liemestä ja kuutioidut perunat. Anna ruoan taas kiehua hiljalleen. Suikaloi paprikat ja lisää ne pataan. Hauduta paprikat kypsiksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita sekä nestettä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit