Ainekset
2 1/2 dl
maitoa
2 dl
kermaa
1 kpl
vaniljatanko
3/4 dl
sokeria
2 kpl
liivatetta
4 rkl
sokeria
1 oksa
rosmariinia tai 1/2 rkl kuivattua rosmariinia
Valmistusohjeet
Mittaa maito, kerma ja sokeri kattilaan. Lisää joukkoon halkaistu vaniljatanko ja rosmariini. Kiehauta. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja lisää vielä lämpimään kerma-maitoseokseen. Sulata 4 ruokalusikallista sokeria pannulla ja anna karamelisoitua (eli saada väriä).
Kaada neljään annosvuokaan karamelisoitua sokeria pohjalle ja täytä vuoat vanukasmassalla. Jäähdytä jälkiruoat jääkaapissa. Saat vanukkaat kauniisti ulos vuoistaan, kun kastat vuoan pohjan nopeasti kuumaan veteen. Kumoa vanukas lautaselle. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki