Mustajuurikeitto ja oliivicrostini

Mustajuurikeiton lisäkkeenä maistuvat oliivicrostinit.

Ainekset

4 kpl
mustajuurta
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
3 dl
kasvislientä
4 dl
kulutusmaitoa
suolaa
valkopippuria
cayannepippuria
50 g
voita
3 rkl
valkoviinietikkaa
Oliivicrostini:
1 dl
kalamata-oliiveja
2
valkosipulinkynttä
1 tl
hunajaa
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
10
patonkiviipaletta
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Kuori mustajuuret juoksevan veden alla niin, ettei juuret ala tummua. Laita kuoritut mustajuuret sitruunalla tai etikalla maustettuun veteen. Kuori sipuli ja valkosipuli. Hienonna ne ja freesaa kevyesti voissa kattilassa. Lisää pilkotut mustajuuret ja kasvisliemi. Hauduta kypsäksi ja lisää kulutusmaito.
  2. Kiehauta keitto ja mausta se suolalla sekä valko- ja cayennepippurilla. Lisää keittoon loput voista. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää siihen kuumennettu valkoviinietikka.

  3. Poista oliiveista kivet ja hienonna ne monitoimikoneessa. Lisää joukkoon 2 valkosipulinkynttä, hienonnettu ruohosipuli ja hunaja. Kaada joukkoon oliiviöljyä koneen pyöriessä, niin että, massa on tarpeeksi tasaista. Leikkaa patonki viipaleiksi ja paahda ne voissa pannulla. Sivele leipien pintaan reilu kerros oliivitahnaa. Ja ei muuta kun syömään!

Kommentit

    Näytä lisää