Mustajuurikeitto ja oliivicrostini - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mustajuurikeitto ja oliivicrostini

Mustajuurikeiton lisäkkeenä maistuvat oliivicrostinit.

10.3.2003 9:44

Ainekset

  • 4 kpl

    mustajuurta

  • 1

    salottisipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 3 dl

    kasvislientä

  • 4 dl

    kulutusmaitoa

  • suolaa

  • valkopippuria

  • cayannepippuria

  • 50 g

    voita

  • 3 rkl

    valkoviinietikkaa

  • <b>Oliivicrostini:</b>

  • 1 dl

    kalamata-oliiveja

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 tl

    hunajaa

  • 2 rkl

    hienonnettua ruohosipulia

  • 10

    patonkiviipaletta

  • oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Kuori mustajuuret juoksevan veden alla niin, ettei juuret ala tummua. Laita kuoritut mustajuuret sitruunalla tai etikalla maustettuun veteen. Kuori sipuli ja valkosipuli. Hienonna ne ja freesaa kevyesti voissa kattilassa. Lisää pilkotut mustajuuret ja kasvisliemi. Hauduta kypsäksi ja lisää kulutusmaito.

  2. Kiehauta keitto ja mausta se suolalla sekä valko- ja cayennepippurilla. Lisää keittoon loput voista. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää siihen kuumennettu valkoviinietikka.

  3. Poista oliiveista kivet ja hienonna ne monitoimikoneessa. Lisää joukkoon 2 valkosipulinkynttä, hienonnettu ruohosipuli ja hunaja. Kaada joukkoon oliiviöljyä koneen pyöriessä, niin että, massa on tarpeeksi tasaista. Leikkaa patonki viipaleiksi ja paahda ne voissa pannulla. Sivele leipien pintaan reilu kerros oliivitahnaa. Ja ei muuta kun syömään!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit