Tillilihaa ja sitruunaglaseerattuja perunoita

Tilliliha saa uutta twistiä sitruunaglaseeratuista perunoista.

Ainekset

1 kg
luutonta vasikanlihaa (rintaa, potkaa tms.)
2 rkl
suolaa
1 kpl
porkkana
1 kpl
palsternakka
1/4
juuriselleriä
2 kpl
keltasipulia
4 kpl
laakerinlehteä
2 kpl
valkosipulin kynttä
pieni nippu
tilliä
valkopippuria
vettä
Kastike:
5 dl
vasikan keitinlientä
3 dl
kermaa
1-2 tl
sokeria
suolaa ja pippuria
1 rkl
etikkaa
1
pienen sitruunan mehu ja kuori
nippu
tilliä hakattuna
3 rkl
voita
Sitruunaglaseeratut perunat:
10-12 kpl
keskikokoista perunaa
4 kpl
salottisipulia
timjamia
1
sitruunan kuori ja mehu
4 tl
suolaa
pippuria
100 g
voita
vettä

Valmistusohjeet

  1. Laita liha kattilaan ja kaada päälle niin paljon kylmää vettä että liha peittyy. Anna veden kiehahtaa ja kuori pinnalle kertynyt vaahto. Lisää kattilaan pilkotut juurekset, sipulit, ja mausteet (paitsi tilli). Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

    Lisää sitten tilli ja anna lihan hautua vielä 45 minuuttia. Tarkista maistamalla onko liha mureaa, nosta se pois liemestä ja leikkaa se sitten pieniksi kuutioiksi.
  2. Kastike:
    Kiehauta liemi sekä kerma ja keitä seosta kokoon kunnes jäljellä on noin kaksi kolmannesta. Lisää etikka ja sitruunan mehu sekä kuori. Mausta kastike sokerilla, tillillä, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastikkeeseen viimeisenä voi. Lisää lihakuutiot kastikkeeseen.
  3. Sitruunaglaseeratut perunat:
    Pese ja kuori perunat. Mausta keitinvesi lohkotuilla sipuleilla, timjamilla, sitruunan kuoriraasteella ja mehulla sekä suolalla ja pippurilla. Lisää veteen puolet voista. Keitä perunat kypsiksi ja viimeistele ne voisulalla. Tarjoile tillilihan kanssa.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää