Tillilihaa ja sitruunaglaseerattuja perunoita - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tillilihaa ja sitruunaglaseerattuja perunoita

Tilliliha saa uutta twistiä sitruunaglaseeratuista perunoista.

14.3.2003 10:00

Ainekset

  • 1 kg

    luutonta vasikanlihaa (rintaa, potkaa tms.)

  • 2 rkl

    suolaa

  • 1 kpl

    porkkana

  • 1 kpl

    palsternakka

  • 1/4

    juuriselleriä

  • 2 kpl

    keltasipulia

  • 4 kpl

    laakerinlehteä

  • 2 kpl

    valkosipulin kynttä

  • pieni nippu

    tilliä

  • valkopippuria

  • vettä

  • <b>Kastike:</b>

  • 5 dl

    vasikan keitinlientä

  • 3 dl

    kermaa

  • 1-2 tl

    sokeria

  • suolaa ja pippuria

  • 1 rkl

    etikkaa

  • 1

    pienen sitruunan mehu ja kuori

  • nippu

    tilliä hakattuna

  • 3 rkl

    voita

  • <b>Sitruunaglaseeratut perunat:</b>

  • 10-12 kpl

    keskikokoista perunaa

  • 4 kpl

    salottisipulia

  • timjamia

  • 1

    sitruunan kuori ja mehu

  • 4 tl

    suolaa

  • pippuria

  • 100 g

    voita

  • vettä

Valmistusohjeet

  1. Laita liha kattilaan ja kaada päälle niin paljon kylmää vettä että liha peittyy. Anna veden kiehahtaa ja kuori pinnalle kertynyt vaahto. Lisää kattilaan pilkotut juurekset, sipulit, ja mausteet (paitsi tilli). Keitä hiljalleen noin tunnin ajan. Lisää sitten tilli ja anna lihan hautua vielä 45 minuuttia. Tarkista maistamalla onko liha mureaa, nosta se pois liemestä ja leikkaa se sitten pieniksi kuutioiksi.

  2. <b>Kastike:</b> Kiehauta liemi sekä kerma ja keitä seosta kokoon kunnes jäljellä on noin kaksi kolmannesta. Lisää etikka ja sitruunan mehu sekä kuori. Mausta kastike sokerilla, tillillä, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastikkeeseen viimeisenä voi. Lisää lihakuutiot kastikkeeseen.

  3. <b>Sitruunaglaseeratut perunat:</b> Pese ja kuori perunat. Mausta keitinvesi lohkotuilla sipuleilla, timjamilla, sitruunan kuoriraasteella ja mehulla sekä suolalla ja pippurilla. Lisää veteen puolet voista. Keitä perunat kypsiksi ja viimeistele ne voisulalla. Tarjoile tillilihan kanssa. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit