Sitruunatorttu - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sitruunatorttu

Sitruunatorttu kruunataan hunajalla maustetulla mascarponekermalla.

14.3.2003 10:04

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 250 g

    vehnäjauhoja

  • 90 g

    sokeria

  • 125 g

    voita

  • 1 kpl

    sitruunan kuori

  • 1 kpl

    vaniljatanko

  • 1 kpl

    kananmuna

  • <b>Täyte:</b>

  • 4 kpl

    kananmunaa

  • 200 g

    sokeria

  • 2

    sitruunan mehu ja kuori

  • 1,25 dl

    kermaa

  • <b>Hunaja-mascarponecream:</b>

  • 1 dl

    vatkattua kermaa

  • 2 rkl

    mascarponea

  • 1 rkl

    juoksevaa hunajaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Pohja:</b> Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja pyyhi siemenet voivaahdon joukkoon. Lisää jauhot, sitruunan kuori sekä muna. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin lepäämään. Kaaviloi taikina piirakkavuokaan, pistele pohja haarukalla ja esipaista sitä 180-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

  2. <b>Täyte:</b> Sekoita kaikki aineet ja lämmitä seosta kevyesti (noin 37-40 asteiseksi) kattilassa. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista 120 asteessa 25-35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä torttu ja ripottele pinnalle tummaa sokeria. Karamelisoi sokeri uunissa grillivastuksien alla parin minuutin ajan.

  3. <b>Hunaja-mascarponecream:</b> Sekoita kaikki aineet ja tarjoile kastike sitruunatortun kera. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit