Sitruunatorttu

Sitruunatorttu kruunataan hunajalla maustetulla mascarponekermalla.

Ainekset

Pohja:
250 g
vehnäjauhoja
90 g
sokeria
125 g
voita
1 kpl
sitruunan kuori
1 kpl
vaniljatanko
1 kpl
kananmuna
Täyte:
4 kpl
kananmunaa
200 g
sokeria
2
sitruunan mehu ja kuori
1,25 dl
kermaa
Hunaja-mascarponecream:
1 dl
vatkattua kermaa
2 rkl
mascarponea
1 rkl
juoksevaa hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Pohja:
    Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja pyyhi siemenet voivaahdon joukkoon. Lisää jauhot, sitruunan kuori sekä muna. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin lepäämään. Kaaviloi taikina piirakkavuokaan, pistele pohja haarukalla ja esipaista sitä 180-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

  2. Täyte:
    Sekoita kaikki aineet ja lämmitä seosta kevyesti (noin 37-40 asteiseksi) kattilassa. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista 120 asteessa 25-35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä torttu ja ripottele pinnalle tummaa sokeria. Karamelisoi sokeri uunissa grillivastuksien alla parin minuutin ajan.

  3. Hunaja-mascarponecream:
    Sekoita kaikki aineet ja tarjoile kastike sitruunatortun kera.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää