Bearnaisekastike - Reseptit - Ilta-Sanomat

Bearnaisekastike

Bearnaisekastike on perinteinen lihan lisäke.

19.3.2003 9:44

Ainekset

  • 1/2

    salottisipuli hienonnettuna

  • 2 rkl

    hienonnettua persiljaa ja rakuunaa

  • 1 oksa

    timjamia hienonnettuna

  • 1 pieni

    laakerinlehti

  • 2-3 rkl

    (rakuuna)viinietikkaa

  • suolaa ja pippuria

  • 2

    kananmunan keltuaista

  • 1 rkl

    vettä

  • 125 g

    voita

Valmistusohjeet

  1. Mittaa pieneen kasariin salottisipulisilppu, yrtit, laakerinlehti, viinietikka sekä hieman suolaa ja pippuria. Keitä etikkaa kokoon, kunnes jäljellä on kaksi kolmasosaa. Jäähdytä etikkaseos huoneenlämpöiseksi.

  2. Kuumenna toisella liedellä valmiiksi vesi vesihaudetta varten. Sekoita keltuaiset vesitilkkaan. Nosta etikkakasari vesihauteen päälle ja nosta pois laakerinlehti. Kaada kasariin keltuaiset ja kypsennä kastike kokoajan sekoittaen. Älä anna veden kiehua vesihauteessa.

  3. Kun kastike on saostunut nosta kasari pois vesihauteesta ja lisää joukkoon pehmeä voi pieninä nokareina koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Bearnaisekastike on perinteinen laadukkaan lihan (esim. sisä- tai ulkofilee) lisäke.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit