Kasvistäytteinen avolasagne - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kasvistäytteinen avolasagne

Kasvistäytteinen lasagne maistuu salaatin kera.

19.3.2003 10:42

Ainekset

  • 30 g

    voita

  • 3 reilua rkl

    vehnäjauhoja

  • 0,5 l

    maitoa

  • suolaa

  • 100-150 g

    juustoraastetta

  • 500 g

    tomaattimurskaa

  • 3

    pientä sipulia

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 1-2 dl

    kana- tai kasvislientä

  • 2 rkl

    hienonnettua tuoretta basilikaa

  • 1-2 oksaa

    tuoretta timjamia

  • suolaa ja pippuria

  • 1-2 tl

    oreganoa

  • oliiviöljyä

  • 2

    sipulia

  • 200 g

    tuoreita sieniä

  • 250 g

    tuoretta pinaattia

  • 16 kpl

    tuoreita lasagnelevyjä

Valmistusohjeet

  1. Keitä ensin valkokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna jauhojen kypsyä hetki ja kaada sitten päälle lämmitetty maito pieninä erinä. Sekoita kastike tasaiseksi ja anna sen kiehahtaa. Hauduta kastiketta pari minuuttia ja lisää sitten juustoraaste. Tarkista maku ja mausta kastike tarvittaessa suolalla.

  2. Valmista sitten tomaattikastike. Hienonna sipulit ja kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä. Kun sipulit ovat pehmenneet lisää tomaattimurska, valkosipulit ja yrtit. Hauduta kastiketta hetki. Lisää lientä niin, että kastike jää melko paksuksi. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä vielä noin 20 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja mausta se suolalla ja pippureilla.

  3. Hienonna kasvistäytteen sipulit ja viipaloi sienet. Ryöppää puhdistetut pinaatit suolalla maustetussa vedessä. Kuullota sipuleita voissa tai öljyssä pannulla. Lisää joukkoon sienet ja viimeisenä pinaatti. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

  4. Kokoa lasagne kerroksittain tuoreista lasagnelevyistä uunipannulle tai uunivuokaan annoskokoisiksi. Ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi lasagnet 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Tarjoile.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit