Salamiterriiniä ja linssisalaattia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Salamiterriiniä ja linssisalaattia

Tarjoa salamiterriini linssisalaatin kera.

19.3.2003 15:17

Ainekset

  • 400 g

    hyvää salamimakkaraa ohuina viipaleina

  • 200 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 2 rkl

    ranskankermaa

  • 1-2 rkl

    piparjuurta

  • 0,5

    sitruunan raastettu kuori ja mehu

  • suolaa ja pippuria

  • <b>Linssisalaatti:</b>

  • 3-4 kpl

    salottisipulia

  • 100 g

    punaisia linssejä

  • 50 g

    pekonia tai savukylkeä

  • 1 rkl

    dijon-sinappia

  • 1 kpl

    pieni porkkana pieninä kuutioina

  • 3-4 dl

    vettä

  • meiramia

  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Sekoita juusto, ranskankerma, piparjuuri, sitruunan mehu ja kuori sekä mausteet tasaiseksi massaksi. Notkista seosta tarvittaessa tilkalla kermaa. Leikkaa salami ohuiksi viipaleiksi.

  2. Vuoraa pieni terriinivuoka tuorekelmulla ja asettele pohjalle ohuelti kerros salamimakkaraa. Lusikoi päälle juustoseosta ja jälleen salamia. Jatka näin, kunnes terriini on valmis. Peitä vuoka kelmulla ja anna sen hyytyä jääkaapissa yön yli.

  3. <b>Linssisalaatti:</b> Kuullota porkkanakuutioita ja savukylkeä pannulla pienen voi nokareen kera. Lisää hienonnetut sipulit. Anna hautua hetki ja lisää linssit, vesi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen 20-30 minuuttia ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita. Kaada linssit siivilään, valuta ne ja tarjoile makkaraterriinin kera. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit