Donitsit

Donitsit pyöritellään kanelissa ja sokerissa.

19.3.2003 15:30

Ainekset

  • 2,5 dl

    vettä tai maitoa

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 dl

    sokeria

  • 5 g

    kardemummaa

  • 50 g

    hiivaa

  • 100 g

    voita

  • 1 kpl

    kananmuna

  • 600 g

    vehnäjauhoja

  • 500 g

    kookosrasvaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 1 rkl

    kanelia

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon sokeri, suola, hiiva, muna ja kardemumma. Sekoita ja lisää kerralla kaikki vehnäjauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi noin 4-5 minuutin ajan. Lisää sitten pehmeä voi ja jatka taikinan vaivaamista vielä muutaman minuutin ajan.

  2. Pyöritä taikinasta tankoja ja muotoile niistä donitseja tai kauli taikinasta paksu levy ja ota siitä muotilla donitseja. Paista donitsit kookosrasvassa ja pyörittele lopuksi kaneli-sokeriseoksessa. Tarjoile hyvän kahvin kanssa. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit