Lusikkaleivät - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lusikkaleivät

Lusikkaleivät ovat perinteinen kahvipöydän tarjottava.

25.3.2003 9:52

Ainekset

  • 200 g

    voita

  • 2 dl

    sokeria

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 1-2 dl

    vadelma- tai aprikoosihilloa

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi paistinpannulla ja anna ruskistua hieman. Mittaa sokerit leivontakulhoon. Kaada voi kulhoon sokerin päälle ja sekoittele niin, että sokeri tuntuu sulavan tasaisesti. Kun seos on jäähtynyt, vatkaa seosta kunnes se muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi.

  2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne voi-sokerivaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä liian kauan, sillä seos sitkistyy.

  3. Muotoile taikinasta teelusikkaa apuna käyttäen kauniita, lusikanmallisia pikkuleipiä ja paista niitä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat kauniin vaaleanruskeita. Anna jäähtyä hieman.

  4. Aseta pikkuleivän tasaiselle puolelle hieman hilloa ja paina toinen pikkuleipä hillon päälle. Kierittele täytetyt lusikkaleivät sokerissa ja tarjoa hyvän kahvin kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit