Makkarapulveria, uppomuna ja sipulilientä

Ihastuta vieraitasi hieman erilaisella ruoalla: makkarapulveria, uppomuna ja sipulilientä.

Ainekset

200 g
lenkkimakkaraa
Uppomuna:
4 kpl
kananmunaa
1 l
vettä
suolaa ja pippuria
2-3 kpl
laakerinlehteä
2-3 kpl
salottisipulia
timjamia
0,5 dl
etikkaa
Sipuliliemi:
1 l
lihalientä
100-200 g
paahdettua sipulia
suolaa ja pippuria
2 kpl
laakerinlehteä
timjamia ja lehtipersiljaa
200 g
jauhelihaa
1 kpl
porkkana
1/2 kpl
palsternakka
2 kpl
sipulia
2-3 kpl
valkosipulin kynttä
1/4 kpl
juuriselleriä
3 kpl
valkuaista

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa makkara pieniksi kuutioiksi ja kuivata sitä 100-120-asteisessa uunissa noin 2-3 tuntia. Nosta pelti pois uunista ja anna makkarakuutioiden levätä huoneenlämmössä vielä yön yli. Jauha kuutiot jauhelmaksi monitoimikoneessa.

  2. Uppomuna:
    Mittaa kattilaan vesi ja kaikki mausteet. Kiehauta liemi ja anna sen sitten poreilla kevyesti. Riko kananmunat veteen ja anna niiden hyytyä noin 4-5 minuuttia. Rikottaessa kananmunan voi ottaa vastaan kauhalla, jolloin se ei rikkoudu niin helposti.

  3. Sipuliliemi:
    Mittaa kattilaan lihaliemi, paahdetut sipulit, laakerinlehdet sekä timjami ja lehtipersilja. Mausta liemi suolalla ja pippurilla. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja anna sen hautua noin 20 minuuttia.

    Paloittele ja paahda juurekset. Hienonna ne karkeasti monitoimikoneessa. Sekoita juuresmassa jauhelihan ja valkuaisten kanssa. Lisää massa poreilevaan liemeen ja anna liemen kirkastua noin tunnin ajan. Nosta sitten pinnalle noussut valkuaiskakku pois ja siivilöi liemi.


  4. Kokoa annos seuraavasti: laita kulhon pohjalle makkarapulveria ja nosta päälle uppomuna. Kauho kulhoon sipulilientä ja tarjoile.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää