Makkarapulveria, uppomuna ja sipulilientä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Makkarapulveria, uppomuna ja sipulilientä

Ihastuta vieraitasi hieman erilaisella ruoalla: makkarapulveria, uppomuna ja sipulilientä.

27.3.2003 10:49

Ainekset

  • 200 g

    lenkkimakkaraa

  • <b>Uppomuna:</b>

  • 4 kpl

    kananmunaa

  • 1 l

    vettä

  • suolaa ja pippuria

  • 2-3 kpl

    laakerinlehteä

  • 2-3 kpl

    salottisipulia

  • timjamia

  • 0,5 dl

    etikkaa

  • <b>Sipuliliemi:</b>

  • 1 l

    lihalientä

  • 100-200 g

    paahdettua sipulia

  • suolaa ja pippuria

  • 2 kpl

    laakerinlehteä

  • timjamia ja lehtipersiljaa

  • 200 g

    jauhelihaa

  • 1 kpl

    porkkana

  • 1/2 kpl

    palsternakka

  • 2 kpl

    sipulia

  • 2-3 kpl

    valkosipulin kynttä

  • 1/4 kpl

    juuriselleriä

  • 3 kpl

    valkuaista

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa makkara pieniksi kuutioiksi ja kuivata sitä 100-120-asteisessa uunissa noin 2-3 tuntia. Nosta pelti pois uunista ja anna makkarakuutioiden levätä huoneenlämmössä vielä yön yli. Jauha kuutiot jauhelmaksi monitoimikoneessa.

  2. Uppomuna: Mittaa kattilaan vesi ja kaikki mausteet. Kiehauta liemi ja anna sen sitten poreilla kevyesti. Riko kananmunat veteen ja anna niiden hyytyä noin 4-5 minuuttia. Rikottaessa kananmunan voi ottaa vastaan kauhalla, jolloin se ei rikkoudu niin helposti.

  3. Sipuliliemi: Mittaa kattilaan lihaliemi, paahdetut sipulit, laakerinlehdet sekä timjami ja lehtipersilja. Mausta liemi suolalla ja pippurilla. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja anna sen hautua noin 20 minuuttia. Paloittele ja paahda juurekset. Hienonna ne karkeasti monitoimikoneessa. Sekoita juuresmassa jauhelihan ja valkuaisten kanssa. Lisää massa poreilevaan liemeen ja anna liemen kirkastua noin tunnin ajan. Nosta sitten pinnalle noussut valkuaiskakku pois ja siivilöi liemi.

  4. Kokoa annos seuraavasti: laita kulhon pohjalle makkarapulveria ja nosta päälle uppomuna. Kauho kulhoon sipulilientä ja tarjoile. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit