Aioli (valkosipulimajoneesi) - Reseptit - Ilta-Sanomat

Aioli (valkosipulimajoneesi)

Aioli sopii vaikka rapujen lisäkkeeksi.

27.3.2003 15:06

Ainekset

  • 4-5

    valkosipulin kynttä

  • suolaa

  • ripaus

    cayennepippuria

  • 3

    keltuaista

  • 5-6 dl

    rypsiöljyä

  • 1

    sitruunan mehu

  • 1-2 rkl

    lämmintä vettä

Valmistusohjeet

  1. Soseuta valkosipulinkynnet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää suola ja cayennepippuri. Lisää joukkoon myös keltuaiset ja sekoita seos tasaiseksi.

  2. Kaada joukkoon öljyä ohuena nauhana koko ajan kastiketta sekoittaen. Mausta valmis majoneesi lopuksi sitruunanmehulla ja lorauta joukkoon vielä vesi saadaksesi kastikkeeseen kauniin kiillon.

  3. Aioli sopii erinomaisesti esimerkiksi rapujuhliin rapujen ja paahtoleivän lisäkkeeksi!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit