Reseptit

Aioli (valkosipulimajoneesi)

Aioli sopii vaikka rapujen lisäkkeeksi.

Ainekset

4-5
valkosipulin kynttä
suolaa
ripaus
cayennepippuria
3
keltuaista
5-6 dl
rypsiöljyä
1
sitruunan mehu
1-2 rkl
lämmintä vettä

Valmistusohjeet

  1. Soseuta valkosipulinkynnet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää suola ja cayennepippuri. Lisää joukkoon myös keltuaiset ja sekoita seos tasaiseksi.
  2. Kaada joukkoon öljyä ohuena nauhana koko ajan kastiketta sekoittaen. Mausta valmis majoneesi lopuksi sitruunanmehulla ja lorauta joukkoon vielä vesi saadaksesi kastikkeeseen kauniin kiillon.
  3. Aioli sopii erinomaisesti esimerkiksi rapujuhliin rapujen ja paahtoleivän lisäkkeeksi!

Kommentit

    Näytä lisää