Kuohkeaa juureskeittoa ja perunakristallia

Kuohkea juureskeitto koristellaan perunakristalleilla.

Ainekset

Keitto:
2 kpl
isoa Rosamunda-perunaa
1 kpl
palsternakka
1 kpl
pieni juuriselleri
1 kpl
sipuli
4-5 dl
kana- tai kasvislientä
suolaa ja pippuria
2 kpl
laakerinlehteä
2 oksaa
timjamia
1-2 dl
kermaa
50 g
voita
Perunakristalli:
2-3 kpl
perunaa
1 tl
suolaa
0,5 dl
vettä

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipuli ja kuullota silppua kattilassa voissa tai oliiviöljyssä. Kuori ja paloittele juurekset ja lisää ne kattilaan. Kuultoa vielä hetki ja lisää keittoon liemi sekä mausteet. Keitä juurekset kypsiksi ja nosta keitosta pois timjamin oksat ja laakerinlehdet.
  2. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja nosta kattila vielä hellalle. Lisää keittoon kevyesti vaahdotettu kerma ja halutessasi nokare voita. Lämmitä keitto kiehumispisteeseen, tarkista maku ja tarjoile.
  3. Perunakristalli:
    Linkoa perunoista mehu. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä kiisseliksi. Levitä erittäin ohut kerros kiisseliä leivinpaperille ja kuivata massaa 80-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Taita ohuen lastan avulla levystä kauniita läpikuultavia koristeita keiton päälle.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää