Beurre Montéssa haudutettua kuhaa ja paistettua pinaattia

Runsaassa voissa haudutettu kuha paistuu ihanan meheväksi.

Ainekset

600 g
kuhafileitä
Beurre Monté:
0,5 dl
vettä
400 g
voita
1
sitruunan mehu ja kuori
suolaa ja pippuria
Paistettua pinaattia:
200 g
tuoretta pinaattia
rakuunaa
suolaa ja pippuria
muskottia
2 kpl
salottisipulia
2 rkl
voita
3 rkl
kermaa

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon voi pieninä nokareina voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kastiketta miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja sitruunalla.

  2. Mausta kuhafileet kevyesti suolalla ja pippurilla ja paista niiden pinta nopeasti pannulla kauniin ruskeaksi. Nosta fileet folion päälle ja sivele kalan pinta Beurre Montélla. Taittele folio tiiviiksi paketiksi ja kääri se vielä kelmuun. Hauduta kalat kypsiksi poreilevassa vedessä noin 8 minuutin ajan. Tarjoile Beurre monté:ta myös kastikkeena.

  3. Paistettua pinaattia:
    Puhdista pinaatit ja poista paksu lehtiruoti. Ryöppää pinaatit sitten nopeasti suolalla maustetussa vedessä ja valuta ne lävikössä. Hienonna salottisipulit. Sulata voi pannulla ja kuullota siinä ensin sipulit ja lisää sitten pinaatti. Lisää myös rakuuna ja muut mausteet. Paista seosta hetki ja tarjoile.

  4. Annokseen voi lisätä vielä muutaman kuution kaltattua tuoretta tomaattia sitä raikastamaan.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää