Ostereita ja fenkolikeittoa

Osterit fenkolikeiton kera on juhlallinen alkuruoka.

Ainekset

Naturel:
8 kpl
tuoreita ostereita
Armoricaine:
8 kpl
tuoreita ostereita
100 g
(hummerin tai ravun lihaa)
100 g
kevyesti savustettua kalaa (esim. lohta tai taimenta)
1-2 tl
tomaattipyreetä
2 rkl
voita
1 kpl
peruna
pieni pala
purjoa
1/2
keltasipuli
1-2 kpl
laakerinlehteä
1 kpl
valkosipulin kynsi
1 rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1-2 dl
kalalientä
1-2 dl
kermaa
suolaa ja pippuria
Fenkolikeitto:
1/2
palsternakka
1/4
juuriselleriä
1 kpl
peruna
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
2-3 kpl
fenkolia
2-3 dl
kasvislientä
suolaa ja pippuria
1 kpl
tähtianis
50 g
voita
2 dl
kermaa

Valmistusohjeet

  1. Osterit naturel:
    Tarjoile puolet ostereista tuoreina sellaisenaan omasta kuorestaan tai esim. snapsilasista.
  2. Osterit armoricaine:
    Kuori ja hienonna peruna, purjo, sipuli sekä valkosipuli. Kuullota vihanneksia hetki voissa kattilassa ja lisää tomaattipyree, kalaliemi, laakerinlehdet sekä hieman suolaa ja pippuria. Keitä hiljalleen 20-30 minuuttia. Lisää sitten hieman kermaa ja hienonnettu tilli. Hauduta kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Poista laakerinlehdet.

    Lisää savukala ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Tarkista maku ja paseeraa massa vielä halutessasi siivilän läpi. Nosta päällimmäiseksi pala hummeria. Lusikoi massaa osterin päälle ja tarjoile.
  3. Fenkolikeitto:
    Pilko vihannekset ja kuullota niitä kattilassa kevyesti. Lisää kasvisliemi, tähtianis sekä hieman suolaa ja pippuria. Anna kiehua hiljalleen 20-25 minuuttia. Lisää sitten kerma ja voi. Kiehauta keitto, poista tähtianis, soseuta ja tarkista maku.


    Resepti: Makujen salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää