Täytettyä lampaan paahtopaistia, valkosipuliperunakakkua ja rosmariinikastiketta

Tarjoa pääsiäisenä näitä herkkuja: täytettyä lampaan paahtopaistia, valkosipuliperunakakkua ja rosmariinikastiketta

Ainekset

Lampaan paahtopaisti:
4 kpl
lampaan paahtopaisteja
3 rkl
Dijon-sinappia
1 rkl
valkoviiniä
suolaa
valkopippuria
1 rkl
hienonnettua persiljaa
1 rkl
hienonnettua timjamia
3
valkosipulinkynttä
3 rkl
pehmeää voita
oliiviöljyä
Valkosipuliperunakakku:
500 g
puikulaperunoita
4
keltuaista
1 dl
kermaa
10 kpl
valkosipulin kynttä
suolaa
valkopippuria
Yrttikuorrutus perunakakulle:
100 g
pehmeää voita
2 rkl
hienonnettua persiljaa
1 dl
hienonnettua rucolaa
1 kpl
paahtoleipäviipale
suolaa
Rosmariinikastike:
0,5 dl
tummaa lihalientä
3 rkl
sokeria
2 kpl
salottisipulia
2 rkl
balsamiviinietikkaa
4
rosmariinin oksaa
2 dl
punaviiniä
1 dl
mustaherukoita
1 rkl
maizenaa
50 g
voita

Valmistusohjeet

  1. Ruskista paahtopaistit voissa pannulla kauttaaltaan ja anna niiden jäähtyä hetki. Keitä valkosipuleita hetki suolalla maustetussa vedessä. Hienonna yrtit ja sekoita ne pehmeään voihin. Lisää joukkoon murskatut kypsät valkosipulit ja valkopippuri.
  2. Paina pienellä terävällä veitsellä reikä paistiin ja suurenna sitä sormella. Pursota reikään voiyrttiseos. Rouhi päälle kevyesti valkopippuria sekä suolaa. Sekoita valkoviini ja sinappi. Sivele paistit viinisinappiseoksella. Anna paistien marinoitua jonkin aikaa huoneenlämmössä.
  3. Tässä välissä laitetaan perunakakku alulle. Keitä perunat ja valkosipulit kypsiksi. Erottele sillä aikaa kananmunan keltuaiset valkuaisista. Paseeraa kypsät perunat ja valkosipulin kynnet siivilän läpi. Lisää joukkoon keltuaiset ja kerma sekä mausta suolalla ja pippurilla. Kastele tai öljyä terriinivuoka hyvin.

    Kaada perunamassa vuokaan. Kypsennä perunakakkua 95 asteessa noin 45 minuuttia.

  4. Sulata sokeri kattilassa ja anna sen vähän ruskistua. Lisää hienonnettu salottisipuli ja balsomico sekä mustaherukat. Pyöräytä aineksia pari kertaa puuhaarukalla. Lisää kattilaan lihaliemi ja rosmariininoksa ja anna kiehua noin 15 minuuttia.
  5. Kaada joukkoon punaviini ja hauduta noin 10 minuuttia niin ettei seos kiehu. Anna hetki rauhoittua ja siivilöi. Sekoita maizena tilkkaan punaviiniä ja lisää se kiehuvaan siivilöityyn kastikkeeseen, vatkaa joukkoon voi.

  6. Jäähdytä perunakakku kumoa ja leikkaa annospaloiksi. Poista kuorrutukseen varatuista leipäviipaleista reunat ja laita ne, persilja, rucola, voi ja suola tehosekoittimeen ja sekoita massa tasaiseksi. Levitä massa tasaisesti annosviipaleiden päälle.

  7. Kypsennä lampaan paahtopaistit uunissa kun kastikkeen valmistus on loppusuoralla. Laita paistit 200-asteiseen uuniin noin 8-10 minuutiksi. Laita uuniin myös kuorrutetut perunakakkuviipaleet. Ota paistit uunista ja anna niiden vetäytyä hetki foliossa, leikkaa viipaleiksi ja tarjoile perunakakun ja rosmariinikastikkeen kera.

Kommentit

    Näytä lisää