Katkarapukeitto

Katkarapukeitto sopii sekä alku- että pääruuaksi.

Ainekset

500 g
kokonaisia katkarapuja
2 rkl
tomaattipure
1
porkkana
2
salottisipulia
½
palsternakka
1,5 l
kanaliemi
2 dl
kermaa
1
laakerinlehti
2
timjamin oksaa
1 tl
kokonaisia valkopippureita
suolaa
1 dl
kuivaa valkoviiniä
3 rkl
vehnäjauhoja
150 g
voita

Valmistusohjeet

  1. Sulata ravut hitaasti. Kuori pyrstöt ja laita jääkaappiin odottamaan.

  2. Sulata 100 g voita kattilassa, lisää katkarapujen kuoret. Freesaa hetki ja lisää tomaattipure sekä sipuli, porkkana ja palsternakka lohkot. Lisää kanaliemi ja muut mausteet. Keitä noin 30 minuuttia. Anna rauhoittua ja siivilöi.
  3. Keitä lientä niin, että jäljelle jää 1,2 l. Sulata loppu voi kattilassa, lisää joukkoon vehnäjauhot ja anna suuruksen kypsyä hetki. Lisää päälle rapuliemi koko ajan sekoittaen, anna kiehahtaa hetki ja tarkista maku. Lisää lopuksi katkaravun pyrstöt ja vaahdotettu kerma.

Kommentit

    Näytä lisää

    Luetuimmat Reseptit