Keltaisella riisillä täytettyä siikaa, pottuvoita ja tillivoisulaa

Keltaisella riisillä täytetty siika saa kaveriksi pottuvoita ja tillivoisulaa.

Ainekset

Kuha:
2 dl
keitettyä puuroutumatonta riisiä
sahramia (kurkumaa)
4 kpl
pientä siikafileetä
2 kpl
kananmunaa
1-2 kpl
keltasipulia
tilliä
suolaa ja valkopippuria
voita
Pottuvoi:
2 kpl
rosamundaperunaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
50-100 g
voita
kermaa
suolaa ja pippuria
Tillivoisula:
tuoretta tilliä hienonnettuna
100-200 g
voita

Valmistusohjeet

  1. Poista fileistä roippeet ja ruodot. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Sekoita keitetyn riisin joukkoon sahrami, suolaa ja pippuria sekä hienonnettua tilliä. Nosta jokaiselle fileelle lusikallinen riisiä ja kaada päälle hieman voisulaa. Kääri kalat folion tai kelmun avulla tiukaksi rullaksi tai kiinnitä rullat cocktailtikulla. Kypsennä rullat uunissa 170 asteessa noin 30 minuuttia.

  2. Pottuvoi:
    Keitä perunat ja valkosipulinkynnet suolalla maustetussa vedessä. Paseeraa ne siivilän läpi ja mausta suolalla, pippurilla sekä voilla. Kiehauta kerma ja notkista sose sopivaksi kermalla.

  3. Tillivoisula:
    Mausta sulatettu voi tillisilpulla.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää