Reseptit
Keltaisella riisillä täytettyä siikaa, pottuvoita ja tillivoisulaa

Keltaisella riisillä täytettyä siikaa, pottuvoita ja tillivoisulaa
Keltaisella riisillä täytetty siika saa kaveriksi pottuvoita ja tillivoisulaa.
Ainekset
- Kuha:
- 2 dl
- keitettyä puuroutumatonta riisiä
- sahramia (kurkumaa)
- 4 kpl
- pientä siikafileetä
- 2 kpl
- kananmunaa
- 1-2 kpl
- keltasipulia
- tilliä
- suolaa ja valkopippuria
- voita
- Pottuvoi:
- 2 kpl
- rosamundaperunaa
- 2 kpl
- valkosipulinkynttä
- 50-100 g
- voita
- kermaa
- suolaa ja pippuria
- Tillivoisula:
- tuoretta tilliä hienonnettuna
- 100-200 g
- voita
Valmistusohjeet
- Poista fileistä roippeet ja ruodot. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Sekoita keitetyn riisin joukkoon sahrami, suolaa ja pippuria sekä hienonnettua tilliä. Nosta jokaiselle fileelle lusikallinen riisiä ja kaada päälle hieman voisulaa. Kääri kalat folion tai kelmun avulla tiukaksi rullaksi tai kiinnitä rullat cocktailtikulla. Kypsennä rullat uunissa 170 asteessa noin 30 minuuttia.
- Pottuvoi:
Keitä perunat ja valkosipulinkynnet suolalla maustetussa vedessä. Paseeraa ne siivilän läpi ja mausta suolalla, pippurilla sekä voilla. Kiehauta kerma ja notkista sose sopivaksi kermalla.
- Tillivoisula:
Mausta sulatettu voi tillisilpulla.
Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää