Suklaa-mämmimousse - Reseptit - Ilta-Sanomat

Suklaa-mämmimousse

Suklaa-mämmimoussen resepti on Hans Välimäen kirjasta Makujen Salaisuudet.

16.4.2003 10:47

Ainekset

  • 4

    keltuaista

  • 75 g

    sokeria

  • 100 g

    tummaa suklaata

  • 3-4 rkl

    mämmiä

  • 1 kpl

    appelsiinin kuori raastettuna

  • 2 dl

    vatkattua kermaa

  • 4

    valkuaista

  • 3 rkl

    tomusokeria

  • 1 pkt

    Maraboun Noblesse -suklaata

  • Mustaherukkakastike:

  • 2 dl

    mustaherukoita

  • 0,5 dl

    sokeria

  • 2 rkl

    maissijauhoja

  • 1

    appelsiinin mehu

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sulata tumma suklaa ja lisää jäähtyneenä varovasti keltuais-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon myös mämmi, raastettu appelsiinin kuori ja kermavaahto. Sekoita massa varovasti tasaiseksi.

  2. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri vaahdoksi ja lisää massaan. Sekoita ja anna vetäytyä viileässä yön yli. Kokoa jälkiruoka suklaa-mämmimoussesta ja noblesseista kerroksittain lautaselle.

  3. Mustaherukkakastike: Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja siivilöi se tasaiseksi. Tarjoile jälkiruoan kastikkeena. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit