Suklaa-mämmimousse

Suklaa-mämmimoussen resepti on Hans Välimäen kirjasta Makujen Salaisuudet.

Ainekset

4
keltuaista
75 g
sokeria
100 g
tummaa suklaata
3-4 rkl
mämmiä
1 kpl
appelsiinin kuori raastettuna
2 dl
vatkattua kermaa
4
valkuaista
3 rkl
tomusokeria
1 pkt
Maraboun Noblesse -suklaata
Mustaherukkakastike:
2 dl
mustaherukoita
0,5 dl
sokeria
2 rkl
maissijauhoja
1
appelsiinin mehu

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sulata tumma suklaa ja lisää jäähtyneenä varovasti keltuais-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon myös mämmi, raastettu appelsiinin kuori ja kermavaahto. Sekoita massa varovasti tasaiseksi.
  2. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri vaahdoksi ja lisää massaan. Sekoita ja anna vetäytyä viileässä yön yli. Kokoa jälkiruoka suklaa-mämmimoussesta ja noblesseista kerroksittain lautaselle.
  3. Mustaherukkakastike:
    Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja siivilöi se tasaiseksi. Tarjoile jälkiruoan kastikkeena.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää