Ainekset
20 kpl
valkoista tai vihreää keitettyä parsaa
<b>Hollandaisekastike:</b>
150 g
voita
5 kpl
kokonaista valkopippuria
1 oksa
persiljaa
4 rkl
vettä
3
munankeltuaista
1/2
sitruunan mehu
(paprikajauhetta)
suolaa
Valmistusohjeet
Sulata voi kattilassa. Pane toiseen kattilaan murskatut valkopippurit, persilja ja vesi ja keitä lientä ilman kantta kunnes yli puolet nesteestä on haihtunut. Siivilöi liemi.
Pese kattila ja pane siihen keltuaiset. Kaada siivilöity liemi keltuaisten joukkoon voimakkaasti vatkaten. Pidä kattilaa vesihauteessa ja vatkaa keltuaisseosta kunnes se on sakeaa ja kuohkeaa. Nosta kattila liedeltä.
Lisää seokseen jäähtynyt voisula tasaisena, ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Mausta kastike sitruunamehulla ja lisää suolaa maun mukaan. HUOM! Jos kastike juoksettuu, sinulla on kaksi tapaa pelastaa tilanne; 1) Pane kastikkeeseen pari jääkuutioita ja sekoita voimakkaasti, kunnes kastike on taas sakeaa ja kiisselimäistä. 2) Riko kulhoon kaksi keltuaista ja lisää joukkoon muutama ruokalusikallinen juoksettunutta kastiketta. Lisää loppu kastike pienissä erissä voimakkaasti vatkaten.
Asettele lautaselle lämpimät kypsät parsat ja kaada päälle hollandaisekastiketta.