Rucola-mozzarella-pizzella, haudutettua valkoista parsaa ja hollandaisekastiketta

Rucola-mozzarella-pizzellan kanssa tarjotaan haudutettua valkoista parsaa ja hollandaisekastiketta.

Ainekset

Pizzataikina:
2 dl
vettä
10 g
hiivaa
2 tl
sokeria
1 rkl
öljyä aurinkokuivatuista tomaateista
½ rkl
tomaattikastiketta (kts.ohje)
3,5 dl
durum-vehnäjauhoja
1½ dl
vehnäjauhoja
2
buffala-mozzarellaa
1-2
ruukkua rucolaa
Tomaattikastike:
1 dl
tomaattipyrettä
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
5-6 lehteä
basilikaa
tabascoa
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä
Hollandaisekastike:
4
keltuaista
2 rkl
vettä
2-4 rkl
sitruunamehua
200 g
voita
suolaa
valkopippuria
tippa tabascoa
2
nippua valkoista tai vihreää parsaa
vettä
suolaa
ripaus sokeria

Valmistusohjeet

  1. Mittaa tehosekoittimen kulhoon tomaattipyree, aurinkokuivatut tomaatit, tuore basilika sekä tabasco. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää tarvittaessa tomaattien öljyä, jotta saat massasta notkeamman. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

  2. Seuraavaksi pyöräytetään pizzellan pohjataikina. Mittaa kulhoon vesi, hiiva ja sokeri. Anna hiivan liueta ja liusää jauhot ja tomaattikastike. Sekoita, kunnes taikina
    irtoaa kulhon reunoilta. Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa kunnes se on tasaista ja kimmoisaa. Öljyä kulho ja pane taikina takaisin kulhoon. Kääntele taikina öljyssä ja peitä kulho muovikelmulla. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia, lämpimässä paikassa.

  3. Kuori parsat perunan- tai parsankuorimaveitsellä nupusta tyveen päin. Kohtele parsoja hellävaroin, sillä ne katkeavat helposti. Poista tyvestä 1-2 senttimetrin pituinen pala, joka on keitettynäkin puiseva eikä siis miellyttävää syötävää. Laita parsat kylmään veteen odottamaan keittämistä.

  4. Vaivaa kohonnut taikina nopeasti pöydällä. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla halkaisijaltaan 10-15 cm:n kokoisia pizzellapohjia. Leikkaa mozzarellat ohuiksi viipaleiksi. Levitä tomaattikastiketta ohuelti pohjan päälle ja lado päälle mozzarellaviipaleet. Rouhi pinnalle kevyesti suolaa ja pippuria myllystä. Paista pikkupizzoja uunissa noin 8 minuuttia.

  5. Pane keltuaiset, sitruunamehu sekä vesi kattilaan ja aseta se lämpimään vesihauteeseen. Älä anna kattilassa olevan veden kiehua, sillä kastike juoksettuu helposti, jos lämpötila on liian korkea. Sekoita keltuais-vesiseosta voimakkaasti, kunnes se saostuu kiisselimäiseksi.

    Nosta kulho vesihauteen päältä ja lisää sulatettu voi kastikkeeseen hyvin sekoittaen. Mausta suolalla ja ripauksella valkopippuria sekä halutessasi muutamalla tipalla tabascoa.

  6. Keitettäessä parsat voi joko sitoa nippuun puuvillalangalla tai keittää ne irtonaisina. Lisää keitinveteen hieman suolaa ja sokeria. Keitä parsoja noin kuusi minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla tai terävän veitsen kärjellä. Nosta kypsät parsat liinan päälle valumaan.

  7. Huuhtele rucola ja mausta salaatti oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

    Aseta paistettu pizzella lautaselle ja asettele sen viereen parsatangot. Nosta päällimmäiseksi rucolasalaattia. Lusikoi lautaselle myös hollandaisekastiketta. Koristele tuoreella basilikalla.

Kommentit

    Näytä lisää