Ainekset
300 g
tummaa leivontasuklaata
100 g
voita
4
kananmunaa
100 g
ruskeaa sokeria
100 g
saksanpähkinöitä rouhittuna (tai esim.valkosuklaata)
Valmistusohjeet
Kuumenna uuni 180 asteeseen ja vuoraa n. 20 cm:n suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi ja jämäkäksi vaahdoksi.
Sulata suklaa vesihauteessa miedolla lämmöllä. Älä anna veden kiehua. Lisää voi ja sekoita massa tasaiseksi. Kaada suklaaseos munavaahtoon ja sekoita varovasti käännellen. Lisää rouhitut saksanpähkinät.
Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä noin 45 minuuttia tai kunnes pinta rakoilee. Kakun tulee jäädä hiukan kosteaksi sisältä. Jäähdytä kakku vuoassa. Kakku hajoaa, jos sen kumoaa lämpimänä. Poista paperi kakun pohjasta ja leikkaa se neliöiksi. Koristele pinta kaakao-tomusokerilla tai sulatetulla suklaalla ja saksanpähkinällä.