Wallenbergin pihvi

Wallenbergin pihvin kruunaa täyteläinen kermakastike.

Ainekset

500 g
vasikan jauhelihaa (tai vasikan paistia itse jauhettavaksi)
suolaa ja pippuria
2-3 dl
kuohukermaa
100 g
kateenkorvaa
2,5 dl
vettä
2,5 dl
valkoviiniä
100 g
voita
1 kpl
laakerinlehti
1 kpl
salottisipuli
valkopippuria ja suolaa
Kermakastike:
2 dl
lihalientä
suolaa, pippuria ja maustepippuria
rosmariinia
2 dl
kermaa
50 g
voita
Perunasose:
3 kpl
isoa rosamundaperunaa
3 kpl
valkosipulin kynttä
perunoiden keitinlientä
maitoa
voita
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Wallenbergin pihvi:
    Sekoita jauhelihaan suolaa ja pippuria ja anna lihan turvota jääkaapissa noin yksi tunti. Puhdista kateenkorva kalvottomaksi ja keitä se kypsäksi mausteliemessä (vesi, valkoviini, voi, laakerinlehti, suola ja pippuri). Laita jauheliha tehosekoittimeen ja lisää sinne kypsä kateenkorva. Sekoita massa tasaiseksi. Lisää kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

    Paista massasta koekakku ja tarkista maku. Muotoile pihveiksi ja leivitä pihvit vehnäjauhoissa. Paista voissa kauniin ruskeiksi.

  2. Kermakastike:
    Mittaa kaikki aineet (paitsi voi) kattilaan ja keitä kunnes jäljellä on noin puolet. Viimeistele kastike voilla.

  3. Perunasose:
    Keitä perunat ja valkosipulinkynnet kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta ne ja lisää keitinlientä ja kiehautettua maitoa, kunnes sose on sopivan paksuista. Mausta voilla, suolalla ja pippurilla.

    Tarjoile Wallenbergin pihvin lisäkkeenä myös keitettyjä herneitä.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää