Reseptit

Marjoja, hedelmiä ja kuplivaa viinihyytelöä

Kuohuviinistä, marjoista ja hedelmistä valmistuu kesäinen jälkiruoka.

Ainekset

4 dl
kuohuviiniä
1 dl
50% sokerilientä (0,5 dl vettä, 0,5 dl sokeria kiehautetaan)
2 kpl
liivatetta
250 g
tuoreita marjoja ja hedelmiä
Mascarponevaahto:
100 g
mascarpone-tuorejuustoa
2 dl
kermavaahtoa
50 g
sokeria
1 kpl
vaniljatanko

Valmistusohjeet

  1. Liota liivatteet ja sulata ne lämpimään sokeriliemeen. Lisää joukkoon kuohuviini. Annostele tuoreet marjat ja paloitellut hedelmät annoskulhoihin ja kaada jäähtynyt liemi päälle. Hyydytä jääkaapissa tunti pari.

  2. Mascarponevaahto:
    Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kulhoon. Sekoita kaikki aineet ja tarjoile hyytelöityjen marjojen ja hedelmien kera.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää