Vitello Tonnato

Vitello Tonnato on perinteinen italialainen alkuruoka, jonka voi hyvin tehdä myös pääruoaksi, sillä sen voi valmistaa kokonaisuudessaan etukäteen.

Ainekset

800 g
juottovasikan paistia
2 l
vettä
suolaa
valkopippuria
timjamia
Tonnikalakastike:
200 g
tonnikalaa vedessä
2 dl
majoneesia
2 rkl
ketsuppia
4 tl
tomaattipyreetä
3-6 tippaa
tabascoa
2 rkl
kapriksia
suolaa
valkopippuria
Salaatti:
Erilaisia salaatteja;
rucolaa
tammenlehväsalaattia
romainesalaattia
herneenversoja
yrttejä
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa
pippuria
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Puhdista paisti tarvittaessa kalvoista. Mausta se suolalla, valkopippurilla ja timjamilla. Hiero mausteet paistin pintaan ja kääri paisti tiukkaan kiehuvaa vettä kestävään kelmuun. Laita kelmua paistin ympärille reilusti, noin 3 kerrosta.
  2. Kypsennä paisti kiehuvassa vedessä noin 25 minuuttia.
    Voit laittaa lihan päälle painon, jotta se kypsyy varmasti tasaisesti. Paisti on valmis, kun sen sisälämpö on 52 astetta. Nosta paisti vedestä ja jäähdytä se kelmussaan.

  3. Valuta tonnikala huolellisesti siivilässä. Laita tehosekoittimeen ketsuppi, majoneesi, tomaattipyree, tabasco, suola, valkopippuri, kaprikset, sekä tonnikala ja kaada joukkoon kastike. Sekoita kastike tasaiseksi ja tarkista maku. Kastikkeen tulee olla melko paksua, hädin tuskin lusikasta valuvaa. Jos kastike kuitenkin tuntuu liian paksulta voit ohentaa sitä kermalla, vedellä tai öljyllä.

  4. Huuhtele salaatit tarvittaessa. Revi salaatin lehdet käsin sopivan kokoisiksi paloiksi. Sekoita salaatit kulhossa ja lisää joukkoon oliiviöljyä, sitruunamehua, sokeria sekä suolaa ja pippuria.

  5. Leikkaa jäähtynyt vasikanpaisti ohuiksi viipaleiksi ja kokoa kastikkeen ja salaatin kanssa annokseksi.

    Vitello tonnato tarjoillaan siis kylmänä eli sen voi hyvin tehdä täysin valmiiksi jo etukäteen.

Kommentit

    Näytä lisää