Keitettyä parsaa hollandaisekastikkeella - Reseptit - Ilta-Sanomat

Keitettyä parsaa hollandaisekastikkeella

Keitetyn parsan kaveriksi sopii klassinen hollandaisekastike.

29.4.2003 14:50

Ainekset

  • 1 kg

    tuoretta parsaa

  • 3-4 dl

    vettä

  • 100 g

    voita

  • suolaa ja valkopippuria

  • tuoretta timjamia

  • valkosipulia

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • Hollandaisekastike:

  • 5

    keltuaista

  • 1

    sitruunan mehu

  • 0,5 dl

    parsojen keitinlientä

  • suolaa ja valkopippuria

  • 200 g

    voita sulatettuna

  • 1 dl

    kermaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori parsat nupusta tyveen päin ja leikkaa tyvestä pois sentin parin mittainen pala. Kuullota parsoja hetki oliiviöljyssä laakeassa kattilassa ja lisää sitten muut aineet. Keitä parsoja niin että niissä on vielä purutuntuma jäljellä. Parsa on sopivaa kun veitsen kärki uppoaa varteen.

  2. Hollandaisekastike: Sekoita kaikki muut aineet paitsi voi ja kerma sekaisin kulhossa. Laita kulho vesihauteeseen ja kypsennä kastike koko ajan sekoittaen. Seos on kypsää kun se on emulsiomaista. Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa joukkoon sulatettu tai pehmeä voi. Viimeistele kastike löysäksi vaahdoksi vatkatulla kermalla. Tarkista maku. Tarjoile keitetyn parsan kera. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit