Kevyesti suolattua meritaimenta, friteerattua parsaa ja rusinakastiketta

Nauti meritaimen friteeratun parsan ja rusinakastikkeen kera.

29.4.2003 14:56

Ainekset

  • 800 g

    meritaimenta

  • 30 g

    merisuolaa

  • 2 tl

    sokeria

  • valkopippuria myllystä

  • maustepippuria

  • tilliä

  • <b>Friteerattu parsa:</b>

  • 1 puntti

    tuoretta vihreää parsaa keitettynä

  • 2 dl

    raastettua kuivaa leipää

  • 1

    sitruunan raastettu kuori

  • suolaa ja pippuria

  • 1

    kananmunan valkuainen

  • voita ja oliiviöljyä

  • <b>Rusinakastike:</b>

  • 3 dl

    punaviiniä

  • 2 rkl

    punaviinietikkaa

  • 2 kpl

    punasipulia

  • 1 kpl

    valkosipulin kynsi

  • timjamia

  • 2 dl

    sultanarusinoita

  • pieni pala tuoretta chiliä hienonnettuna

  • 2 kpl

    laakerinlehteä

  • 2-3 rkl

    hunajaa

  • 1-2 dl

    kala- tai rapulientä

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 50 g

    voita

Valmistusohjeet

  1. Mausta taimenfilee ja anna marinoitua viileässä 2-3 tuntia. Leikkaa filee annospaloiksi ja paista voissa pannulla nahkapinta alaspäin. Kala on kypsää, kun se on sisältä vielä kauniin punertava, mutta liha irtoaa hyvin nahasta.

  2. <b>Friteerattu parsa:</b> Vaahdota valkuainen kevyesti ja pyöräytä siinä keitetyt parsat. Sekoita leipäraasteen joukkoon suolaa ja pippuria sekä raastettu sitruunan kuori. Pyöritä parsat vielä jauhelmassa. Paista parsat rapeiksi pannulla voi-oliiviöljyseoksessa.

  3. <b>Rusinakastike:</b> Hienonna sipulit ja kuullota niitä, rusinoita (1 dl) ja mausteita oliiviöljyssä, kunnes sipulit saavat hieman väriä. Lisää punaviini ja liemi ja keitä kastike niin, että jäljellä on noin puolet. Siivilöi kastike ja lisää joukkoon vielä loput rusinat. Anna kastikkeen huilata noin tunti ja tarkista sitten maku. Kiehauta kastike vielä kerran ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Viimeistele kastike voi nokareella. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit