Kevyesti suolattua meritaimenta, friteerattua parsaa ja rusinakastiketta

Nauti meritaimen friteeratun parsan ja rusinakastikkeen kera.

Ainekset

800 g
meritaimenta
30 g
merisuolaa
2 tl
sokeria
valkopippuria myllystä
maustepippuria
tilliä
Friteerattu parsa:
1 puntti
tuoretta vihreää parsaa keitettynä
2 dl
raastettua kuivaa leipää
1
sitruunan raastettu kuori
suolaa ja pippuria
1
kananmunan valkuainen
voita ja oliiviöljyä
Rusinakastike:
3 dl
punaviiniä
2 rkl
punaviinietikkaa
2 kpl
punasipulia
1 kpl
valkosipulin kynsi
timjamia
2 dl
sultanarusinoita
pieni pala tuoretta chiliä hienonnettuna
2 kpl
laakerinlehteä
2-3 rkl
hunajaa
1-2 dl
kala- tai rapulientä
2 rkl
oliiviöljyä
50 g
voita

Valmistusohjeet

  1. Mausta taimenfilee ja anna marinoitua viileässä 2-3 tuntia. Leikkaa filee annospaloiksi ja paista voissa pannulla nahkapinta alaspäin. Kala on kypsää, kun se on sisältä vielä kauniin punertava, mutta liha irtoaa hyvin nahasta.

  2. Friteerattu parsa:
    Vaahdota valkuainen kevyesti ja pyöräytä siinä keitetyt parsat. Sekoita leipäraasteen joukkoon suolaa ja pippuria sekä raastettu sitruunan kuori. Pyöritä parsat vielä jauhelmassa. Paista parsat rapeiksi pannulla voi-oliiviöljyseoksessa.

  3. Rusinakastike:
    Hienonna sipulit ja kuullota niitä, rusinoita (1 dl) ja mausteita oliiviöljyssä, kunnes sipulit saavat hieman väriä. Lisää punaviini ja liemi ja keitä kastike niin, että jäljellä on noin puolet. Siivilöi kastike ja lisää joukkoon vielä loput rusinat. Anna kastikkeen huilata noin tunti ja tarkista sitten maku. Kiehauta kastike vielä kerran ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Viimeistele kastike voi nokareella.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää