Tuoretta latva-artisokkaa ja voisulaa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tuoretta latva-artisokkaa ja voisulaa

Nauti latva-artisokkaa voisulaan kastettuna.

29.4.2003 15:26

Ainekset

  • 1-2 kpl/ nautiskelija

    latva-artisokkaa

  • vettä

  • sitruunamehua tai etikkaa

  • suolaa

  • 200-400 g

    voita

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa saksilla tai terävällä veitsellä artisokkien uloimmat lehdet ja pese ne huolellisesti reilussa vedessä. Keitä artisokat runsaassa suolalla ja sitruunalla tai etikalla maustetussa vedessä. Happo säilyttää paremmin vihanneksen vihreän värin. Älä keitä artisokkia alumiinikattilassa, sillä se mustuttaa ne. Keitä artisokkia noin 30 minuuttia tai kunnes lehtien tyviosa on pehmeä.

  2. Nauti artisokan lehdet yksi kerrallaan voisulaan kastettuna. Lehdistä syödään vain sen pehmeä alaosa. Kun jäljellä on enää artisokan pohja, poista siitä helposti irtoavat höytyvät ja nauti pohja lehtien tapaan voisulan kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit