Lohicoulibiac

Lohicoulibiac on venäläinen kalapiiras.

Ainekset

1 kg
voitaikinaa
Täyte:
4 dl
keitettyä riisiä (1½ dl raakana)
500 g
graavilohta
3
kovaksi keitettyä munaa
1 dl
hienonnettua tilliä
valkopippuria myllystä
maldon suolaa

Valmistusohjeet

  1. Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi toinen osa noin ½ cm:n paksuiseksi 28 x 38 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle.

  2. Levitä täyte levylle seuraavasti: ensin riisiä (imee kosteutta) sitten ohuet graavilohiviipaleet ja tilliä ja lopuksi vielä munaviipaleet. Kaaviloi loput taikinasta samanmuotoiseksi hieman pienemmäksi levyksi ja nosta se täytteen päälle. Käännä pohjalevyn reunat kansilevyn päälle ja sulje tiiviisti haarukalla painellen. Voitele munalla ja pistele kuoreen muutama reikä höyryn ulospääsyä varten.

  3. Paista uunin alatasossa 200 asteen lämmössä noin 30 minuuttia. Tarjoile tillivoisulan kera.

Kommentit

    Näytä lisää