Katkarapuskagen ja graavattua lohta saaristolaisleivällä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Katkarapuskagen ja graavattua lohta saaristolaisleivällä

Katkarapuskagen ja graavilohileipä sopivat vaikka piknikevääksi.

8.5.2003 12:58

Ainekset

  • 8

    isoa vehnäpaahtoleipäviipaletta

  • 200 g

    kuorittuja katkarapuja

  • 2 rkl

    hienonnettua ruohosipulia

  • 2 rkl

    hienonnettua tilliä

  • 4 rkl

    maustamatonta majoneesia

  • 2 rkl

    ranskankermaa

  • suolaa

  • valkopippuria

  • 2 tl

    sitruunanmehua

  • voita

  • 3 dl

    hienonnettua amerikansalaattia

  • <b>Graavattua lohta saaristolaisleivällä:</b>

  • 200-300 g

    graavattua lohta ohuina viipaleina

  • 4

    pitkää viipaletta saaristolaisleipää

  • <b>Tillipesto:</b>

  • 1 dl

    tilliä hienonnettuna

  • 2 rkl

    parmesan-raastetta

  • 2 tl

    hienonnettuja pinjansiemeniä

  • 1

    hienonnettu valkosipulin kynsi

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • mustapippuria

  • (voita leipien voiteluun)

Valmistusohjeet

  1. <b>Katkarapuskagen:</b> Kuori katkaravut ja hienonna niitä rouheasti veitsellä. Hienonna myös tilli ja ruohosipuli. Sekoita yrttien joukkoon ranskankerma ja majoneesi. Lisää seokseen katkaravut ja sitruunamehu. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Voitele paahtoleipäviipaleet voilla ja paahda ne pannulla rapeiksi ja kauniin kullan keltaisiksi. Nosta lusikalla katkarapumassaa leivälle ja paina päälle toinen leipä. Leikkaa leivät kolmioiksi ja pakkaa leivät esimerkiksi voipaperiin tai tuorekelmuun.

  2. <b>Graavattua lohta saaristolaisleivällä:</b> Sekoita tillipeston ainekset esim. sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tahnamaiseksi kastikkeeksi. Voitele leipäviipaleet voilla ja tillipestolla. Leikkaa leivät kahtia. Laita toiselle puolikkaalle graavilohta ja nosta toinen puolikas päälle. Halutessasi voi paahtaa leivät pannulla rapeiksi ennen täyttämistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit