Siikasandwich ja paprikaöljyä

Siikasandwich viimeistellään paprikaöljyllä.

8.5.2003 16:32

Ainekset

  • 200 g

    graavisiikaa

  • 4 kpl

    paahtoleipää ohueksi kaulittuina

  • suolaa ja pippuria myllystä

  • 50 g

    purjosipulia

  • 2 rkl

    ruohosipulia hienonnettuna

  • sitruunaa

  • <b>Paprikaöljy:</b>

  • 1 kpl

    punainen paprika

  • puolikas valkosipulin kynsi

  • ripaus chiliä

  • suolaa ja pippuria

  • tilkka sitruunamehua

  • n. 1 dl

    oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa siika ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa purjosipuli suikaleiksi ja kuullota ne pehmeiksi voissa. Kaulitse paahtoleivät hyvin ohuiksi, voitele ne molemmin puolin ja paahda ne sitten voissa pannulla rapeiksi ja kullan keltaisiksi. Levitä siikaviipaleet leiville ja nosta päällimmäiseksi haudutettua purjosipulia. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sitruunamehulla.

  2. <b>Paprikaöljy:</b> Paahda paprika 200-asteisessa uunissa, kunnes se saa pintaansa hyvin väriä. Kuori paprika, poista siemenet ja laita se tehosekoittimeen. Lisää joukkoon mausteet ja sekoita massa tasaiseksi. Lisää oliiviöljy koneen kokoajan pyöriessä. Halutessasi voit vielä siivilöidä kastikkeen.

  3. Tarjoa siikasandwichin lisänä kuutioitua kaltattua tomaattia sekä kuorittua kuutioitua kurkkua. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit