Ainekset
200 g
graavisiikaa
4 kpl
paahtoleipää ohueksi kaulittuina
suolaa ja pippuria myllystä
50 g
purjosipulia
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
sitruunaa
<b>Paprikaöljy:</b>
1 kpl
punainen paprika
puolikas valkosipulin kynsi
ripaus chiliä
suolaa ja pippuria
tilkka sitruunamehua
n. 1 dl
oliiviöljyä
Valmistusohjeet
Leikkaa siika ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa purjosipuli suikaleiksi ja kuullota ne pehmeiksi voissa. Kaulitse paahtoleivät hyvin ohuiksi, voitele ne molemmin puolin ja paahda ne sitten voissa pannulla rapeiksi ja kullan keltaisiksi. Levitä siikaviipaleet leiville ja nosta päällimmäiseksi haudutettua purjosipulia. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sitruunamehulla.
<b>Paprikaöljy:</b> Paahda paprika 200-asteisessa uunissa, kunnes se saa pintaansa hyvin väriä. Kuori paprika, poista siemenet ja laita se tehosekoittimeen. Lisää joukkoon mausteet ja sekoita massa tasaiseksi. Lisää oliiviöljy koneen kokoajan pyöriessä. Halutessasi voit vielä siivilöidä kastikkeen.
Tarjoa siikasandwichin lisänä kuutioitua kaltattua tomaattia sekä kuorittua kuutioitua kurkkua. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki