Reseptit

Juhlapihvi, voiperunaa ja paahdettuja sipuleita

Tarjoa juhlaillallisella pihvejä, voiperunaa ja paahdettuja sipuleita.

Ainekset

800 g
sisä- tai ulkofileetä
suolaa
pippuria
200 g
pekonia
Voiperuna:
100 g
perunasosetta
2,5 dl
vihanneslientä
100-200 g
voita
suolaa
muskottipähkinää
1-2 rkl
maissijauhoja
Paahdetut sipulit:
12 kpl
pikkusipuleita
oliiviöljyä
suolaa
sokeria
timjamia

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa fileeseen 2 pitkää viiltoa syiden suuntaisesti. Laita viiltoihin pekoni siivut. Sido fileet kiinni paistinarulla. Paista lihojen pintaan kaunis väri pannulla ja mausta ne sitten suolalla ja pippurilla. Jatka kypsennystä vielä 200 asteisessa noin 10 minuuttia. Anna lihan vetäytyä hetki folioon käärittynä. Leikkaa liha neljään osaan ja tarjoile.
  2. Voiperuna:
    Kuumenna vihannesliemi kiehumispisteeseen. Lisää perunasose, voi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja suurusta seos maissijauhoilla. Kiehauta ja tarkista maku.
  3. Paahdetut sipulit:
    Kuori sipulit ja laita ne pieneen uunivuokaan. Kaada vuokaan oliiviöljyä ja pyörittele sipuleita siinä. Ripottele sipuleille suolaa, sokeria ja tuoretta timjamia. Hauduta sipuleita uunissa 35-40 minuuttia. Kokeile sipuleita veitsen kärjellä, että ne ovat pehmeitä.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää