Äitienpäiväkakku

Äitienpäiväkakku täytetään valkosuklaamoussella.

Ainekset

4
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
4 rkl
voita sulatettuna
0,5 tl
leivinjauhetta
jaffaa
Valkosuklaamousse:
4
kananmunaa
100 g
sokeria
200 g
valkoista suklaata
3 dl
kermaa
2
liivatelehteä
sitruslikööriä

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi kiinteäksi vaahdoksi. Nostele joukkoon jauhot sekä niihin sekoitettu leivinjauhe. Sekoita viimeisenä joukkoon sulatettu voi myöskin varovasti nostellen. Kaada kakkutaikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista kakkua 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  2. Jäähdytä kakku ja leikkaa pohja neljään osaan. Kostuta kakku pohjat jaffalla ja täytä kakku valkosuklaamoussella sekä tuoreilla marjoilla tai hedelmillä. Sivele kakunpintaan ohut kerros suklaamoussea ja koristele se marjoilla ja vaikkapa kauralastuilla.

  3. Valkosuklaamousse:
    Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja lisää kananmunavaahtoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele sekin vaahdon joukkoon. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Läämitä tilkka kermaa, sulata liivatteet siihen ja lisää massaan. Mausta sitrusliköörillä. Anna massan jähmettyä hetki jääkaapissa ja täytä kakku.

  4. VINKKI: Samalla ohjeella voit valmistaa moussen myös tummasta suklaasta ja täyttää kakun molemmilla mauilla. Mausta tumma suklaamousse konjakilla sitrusliköörin sijasta.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää