Reseptit

Korvasienikeitto ja maksapaté

Korvasienikeitto ja maksapaté ovat syksyisiä herkkuja!

Ainekset

1-2 kpl
keltasipulia
150 g
korvasieniä
2 rkl
voita
2-3 rkl
vehnäjauhoja
suolaa ja valkopippuria
1-2 kpl
laakerinlehteä
2 tl
tuoretta rakuunaa hienonnettuna
5 dl
vaaleaa liha-, kana- tai kasvislientä
2 dl
kuohukermaa
Maksapaté:
2 kpl
kananmunaa
100 g
voita
100 g
maksaa
2 kpl
salottisipulia
2 dl
portviiniä
suolaa ja pippuria
2 tl
tuoretta rakuuna hienonnettuna
1 kpl
laakerinlehti
1 kpl
valkosipulin kynsi

Valmistusohjeet

  1. TÄRKEÄÄ!!

    Keitä korvasieniä kahteen, mieluiten kolmeen kertaan runsaassa kiehuvassa vedessä vähintään 5 min. ajan. Vaihda vesi välillä ja huuhtele sienet aina hyvin välillä. Huolehdi myös keittopaikan tuuletuksesta. Valuta ja kuivaa huolellisesti. Hienonna sienet.

  2. Hienonna sipulit ja kuullota ne voissa pehmeäksi. Hienonna korvasienet veitsellä pieniksi ja lisää myös ne kattilaan. Pyöräyttele niitä hetki ja lisää joukkoon vehnäjauhot sekä liemi.

    Hauduta miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia. Soseuta ja siivilöi keitto tiheän siivilän läpi. Kaada keitto takaisin kattilaan ja lisää kerma sekä mausteet. Kiehauta, tarkista maku ja tarjoile.
  3. Maksapaté:
    Mittaa kattilaan portviini, hienonnetut sipulit, rakuuna, valkosipuli sekä laakerinlehti. Keitä seosta kokoon kunnes sipulit ovat pehmenneet tai kunnes lähes kaikki neste on haihtunut. Jäähdytä seos.

    Mittaa kaikki aineet, myös mauste-portviiniseos, tehosekoittimeen ja sekoita massa tasaiseksi. Tarkista maku.

    Kypsennä maksapateet pienissä matalissa annosvuoissa 95 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile keiton lisäkkeenä.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää