Korvasienipyttipannua ja graavattua puronieriää

Korvasienipyttipannu ja graavattu puronieriä on todellista herkkuruokaa!

Ainekset

800 g
nieriää fileenä nahka päällä
25-30 g
merisuolaa
tilliä
2 tl
sokeria
valko- ja maustepippuria
Korvasienipyttipannu:
100 g
korvasieniä
1 kpl
keltasipuli hienonnettuna
2
kevätsipulin vartta tai nippu ruohosipulia
200 g
uusia perunoita
50 g
pekonia
1 kpl
valkosipulin kynsi
timjamia
oliiviöljyä tai kirkastettua voita
suolaa ja pippuria
tilliä
Porkkanakastike:
4 dl
porkkanamehua
2 kpl
salottisipulia
1 kpl
valkosipulin kynsi
50 g
savukylkeä
2 kpl
varsiselleriä
50 g
voita
timjamia
1 kpl
laakerinlehti
ripaus
currya

Valmistusohjeet

  1. Levitä mausteet tasaisesti kalan pintaan ja anna graavautua 4-5 tuntia jääkaapissa. Leikkaa kala annospaloiksi ja paista niitä pannulla voissa tai oliiviöljyssä nahkapuoli alaspäin 3-4 minuuttia. Käännä kalat ja paista vielä 1-2 minuuttia toiselta puolelta.
  2. TÄRKEÄ TIETÄÄ KORVASIENTEN KÄSITTELYSTÄ:
    Keitä korvasienet runsaassa vedessä vähintään kahteen kertaan. Oikea sienten ja veden suhde on 1 osa sieniä ja 3 osaa vettä. Korvasieniä tulee keittää vähintään viisi minuuttia molemmilla kerroilla ja ne myös huuhdellaan hyvin runsaassa vedessä molempien keittokertojen jälkeen. Keittovesi heitetään pois.

    Myös kuivatut korvasienet tulee keittää kahteen kertaan. Ensin niitä liotetaan vedessä vähintään kaksi tuntia ennen käyttöä, liotusvesi heitetään pois ja sen jälkeen ne keitetään samalla tavoin kuin tuoreet korvasienetkin. Keitto- ja huuhteluvesiä ei saa käyttää ruoanvalmistukseen.

    Huomioi korvasieniä käsitellessäsi, että niistä haihtuu myrkyllisiä kaasuja. Muista tuulettaa keittopisteen alue hyvin, kun ryöppäät korvasieniä.

  3. Korvasienipyttipannu:
    Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuullota hienonnettuja sipuleita oliiviöljyssä tai kirkastetussa voissa pannulla ja lisää pekoni sekä korvasienet. Viipaloi perunat ja lisää ne myös pannulle. Mausta timjamilla, tillillä, suolalla ja pippurilla.

    Porkkanakastike:
    Hienonna sipulit, valkosipuli, savukylki ja varsisellerit. Kuullota niitä voissa kattilassa 8-10 minuuttia. Lisää porkkanamehu, timjami, curry sekä laakerinlehti ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Anna jäähtyä tunnin verran ja siivilöi. Kiehauta kastike uudelleen, mausta suolalla ja pippurilla. Paranna kastiketta voinokareella. Vispaa kuohkeaksi ja tarjoile.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää